Get Adobe Flash player


WCL_Cultuurhistorie_R WCL_Samenwerken_R WCL_Leefbaarheid_R WCL_Nartuur_Landschap_R WCL_Land_Tuinbouw_R WCL_Recreatie_Toerisme_R

WCL   |   ANBI Verklaring   |   Bestuur   |   Historie   |   Contact

Vacatures Erfgoed klusbrigade

Stichting WCL is trots op het feit dat we met het ‘kippenhokkenproject’ er in de afgelopen jaren erin geslaagd zijn om veel hoog gewaardeerde “pareltjes” te herstellen. Na jaren waarin we veel geleerd hebben is er de wens om meer kleine bijzondere karakteristieke objecten te herstellen. Voor vele dringt immers de tijd. Ook willen we de al opgeknapte objecten samen met de opdrachtgevers in goede staat houden.

Om dit te kunnen doen (opknappen en beheren) hebben we uw hulp nodig!

Lees meer: Vacatures Erfgoed klusbrigade

Bijeenkomst Nieuwe initiatieven buitengebied (II) & Inloop WCL-projecten 2018

Op woensdag avond 13 december 2017 wordt bij de Praktijkschool voor Duurzaamheid Aarde-Werk 'de Stegge' de tweede avond gehouden voor nieuwe initiatieven in het buitengebied van Winterswijk. Een eerdere bijeenkomst is afgelopen 8 juni geweest.

Deze avond is een initiatief van stichting WCL Winterswijk en is bedoeld om mensen die plannen en ideeën voor het buitengebied hebben met elkaar in contact te brengen. Tevens is er deze avond gelegenheid voor het aanmelden van nieuwe WCL projecten. Iedere geïnteresseerde is welkom.

Lees meer: Bijeenkomst Nieuwe initiatieven buitengebied (II) & Inloop WCL-projecten 2018

Werken aan een betere (landbouw)bodem


Deze proef met compostwormen is een onderdeel van het project “ Bouwen aan een betere (landbouw) bodem”. Dit project is door de provincie Gelderland gehonoreerd. De aanvrager is Wageningen UR (de heer Hein Korevaar) en bestaat uit de volgende 3 onderdelen; Vermicompost (wormencompost), Mais na graanteelt en de Effecten van het verhogen van de pH. De looptijd van dit project is tot medio 2021. Een eis van de provincie Gelderland is ook dat kennis wordt verspreid.

Lees meer: Werken aan een betere (landbouw)bodem

NL_kaart_winterswijk

word-wcl-donateur

wcl_fotoalbums

Agenda WCL

  
Een nieuwe kijk op oude bossen   Bossen van Winterswijk   Kippenhokken project   Visie WCL 2015-2025
.