Get Adobe Flash player


WCL_Cultuurhistorie_R WCL_Samenwerken_R WCL_Leefbaarheid_R WCL_Nartuur_Landschap_R WCL_Land_Tuinbouw_R WCL_Recreatie_Toerisme_R

WCL   |   ANBI Verklaring   |   Bestuur   |   Historie   |   Contact

Stichting WCL geeft wormencompostbakken aan scholen

wormencompostbak
Hungry Bins zijn afvalcontainers waarin duizenden wormen organisch afval verwerken tot hoogwaardige compost. Deze methode van afval verwerken (vermicomposteren) is al 400 miljoen jaar oud. Weer tijd om dit onder de aandacht van de schooljeugd te brengen.

 

WCL Winterswijk heeft op vrijdagmiddag 12 mei om 13.30 bij school Kotten (Winterswijk-Kotten) de eerste exemplaar van de Hungry Bins (wormencompostbak) overhandigen aan de heer Johan Wilterdink (directeur scholen buitengebied) School Kotten en enkele andere scholen doen al mee aan het moestuinproject. Deze moestuinen worden verzorgd door de schoolkinderen onder leiding van de moestuin-moeders. Over enig tijd kunnen de kinderen dan hun eigen gemaakte compost gebruiken bij hun moestuinproject.

Het aanbieden van de Hungry Bin is gebeurd door de voorzitter van de WCL Winterswijk de heer Gert-Jan te Gronde en de heer Michael Quintern. Laatstgenoemde heeft in Nieuw Zeeland al ca. 15 jaar ervaring opgedaan in het verwerken van organisch afval door compostwormen tot hoogwaardige compost (productie 50.000 ton wormencompost per jaar). WCL Winterswijk gaat samen met Wageningen Universiteit een project opzetten waarbij lokaal organisch afval door vermicomposteren wordt omgezet in compost. Uit (internationale) ervaringen blijkt dat door het gebruik van wormencompost de bodem verrijkt wordt met o.a. bodemmicro-organismen die een positieve werking hebben op de plantengroei, planten een betere wortelgroei krijgen, het organische stofgehalte van de bodem wordt verhoogd, met een beter stikstof- en vochtvasthoudend vermogen.

Volgende scholen doen ook mee: school Waliën, school Woold, school Miste/ Corle, school ’t Kempken en Praktijkschool Pronova.

NL_kaart_winterswijk

word-wcl-donateur

wcl_fotoalbums

Agenda WCL

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Een nieuwe kijk op oude bossen   Bossen van Winterswijk   Kippenhokken project   Visie WCL 2015-2025
.