Zaterdagmorgen 28 november 2020 is er voor particulieren weer een mogelijkheid om wikkelfolie, stretchfolie en wikkelnet in te leveren. Het aanbieden kan tussen 10.00 - 12.00 uur op zes locaties in de buurtschappen. Er kan maximaal 25 kg worden gebracht.Vanwege het beperken van contacten worden er geen kosten berekend. Ook hier de minimale afstand van 1½  meter in  acht nemen.

Er gelden wel de volgende voorwaarden:

Wikkel- en stretchfolie:

·       gebundeld en/of in plastic zakken
·       dient droog en bezemschoon te zijn
·       gescheiden van wikkelnet

Waarom deze actie?

Folies mogen niet in de huishoudelijke afvalcontainers

Wikkelfolie en wikkelnet veroorzaken storingen in zowel de vuilnisauto als bij het sorteren op de loopbanden bij de afvalverwerker. Deze folies zijn namelijk zo licht dat ze makkelijk gaan vastzitten in/om bewegende delen in de vuilnisauto en bij het sorteerbedrijf. Daarom mogen deze folies in geen enkele huishoudelijke afvalcontainer; zowel niet in de pmd –afvalcontainer (oranje deksel!) als in de restafval-container.

Onjuist afval (zoals bijv. landbouwfolie) in de huishoudelijke containers leidt tot afgekeurde vrachten. Afgekeurde vrachten worden niet gerecycled maar worden als restafval verbrand. Bij verbranden worden dan de extra verwerkingskosten bij de gemeente Winterswijk in rekening gebracht, in plaats van dat de gemeente een vergoeding krijgt voor het recyclen. Uiteindelijk betaalt de burger alle kosten die met afval gepaard gaan.

Met deze actie willen we het afval scheiden nog makkelijker maken. Beter scheiden van afval betekent uiteindelijk voor alle Winterswijkers minder kosten. Vrijwilligers van alle belangenverenigingen werken aan deze inzameling mee.

Landbouwfolie-actie

Agrarische bedrijven kunnen hun landbouwfolie, wikkelfolie en wikkelnet zoals gewoonlijk aanbieden bij de jaarlijkse inzamel dag (juni 2021).

Inzamelingslocaties zijn:  

·       Ratum/Vosseveld: verenigingsgebouw Emma, Raetmansweg 10
·       Kotten/Brinkheurne: verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1
·       Woold: verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14
·       Miste/Corle: Loonbedrijf Miste B.V., Misterweg 205
·       Meddo: verenigingsgebouw de Eendracht, Geldereschweg 84
·       Huppel/Henxel: Mechanisatiebedrijf Ebbers, Waliënseweg 44

Volgende inzamelactie voor particulieren:  februari/maart 2021