Get Adobe Flash player


WCL_Cultuurhistorie_R WCL_Samenwerken_R WCL_Leefbaarheid_R WCL_Nartuur_Landschap_R WCL_Land_Tuinbouw_R WCL_Recreatie_Toerisme_R

WCL   |   ANBI Verklaring   |   Bestuur   |   Historie   |   Contact

WCL-werkwijze is export artikel.

WCL2015-Chin-Wei-Ong

Het verenigingsgebouw Emma in Ratum was op vrijdag 6 maart een trefpunt van bezoekers vanuit Afrika, Azie en Zuid-Amerika. De bezoekers waren cursisten die deelnamen aan het symposium  ‘Natural resource management in small scale landscape Winterswijk-Oost: ‘competing claims’ and challenges’  ;
Beheer van natuurlijke hulpbronnen in kleinschalig landschap Winterswijk-Oost:  de uitdagingen voor agrarische activiteiten in een kwetsbaar landschap.

De bezoekers waren voornamelijk onderzoekers, ambtenaren en lectoren afkomstig uit Bhutan, Kameroen, Colombia, Egypte, Ethiopië, Indonesië, Malaysia, Nigeria, Senegal, Tanzania en Uganda.
De gemeenschappelijke deler was hun betrokkenheid bij landgebruik (landbouw & bosbouw). Als onderdeel van dit symposium, dat door Wageningen Universiteit werd georganiseerd, werd de het meervoudig grondgebruik in Winterswijk en de werkwijze van de stichting Waardevol Cultuur Landschap (WCL) Winterswijk door de bezoekers geanalyseerd.

Na de ontvangst van de groep door de heer Johan Wytema,  werden de bezoekers ’s morgens verder geïnformeerd over de WCL–werkwijze door de heer Arie Schoemaker.
Na de wandeling door het gebied langs diverse agrarische bedrijven, de Ratumse beek, het Landgoed Sellink werden de bezoekers toegesproken door de voorzitter van de WCL de heer Gert-Ja n te Gronde.

In de middag moesten de cursisten in groepen de steakholders van WCL interviewen. Hierbij waren ook de WCL-bestuurders Joanneke Smalbraak, Gea Boessenkool en Jan Stronks en de heer Karel Hesselink van het Waterschap Rijn en IJssel  aanwezig.
Nadat al hun bevindingen op papier waren gezet werden vervolgens deze uitkomsten per groep gepresenteerd. Bij deze plenaire evaluatie werd o.a. geconcludeerd dat de rol van de gemeente Winterswijk (in combinatie met de werkwijze van de WCL) zeer faciliterend is en dat de WCL-werkwijze in het landelijke gebied een export artikel is.

Het bezoek werd afgesloten met een Winterswijkse stamppotbuffet bij restaurant Berenschot’s Watermolen in het Woold.

Zij die dachten dat het Nederlandse voetbalelftal in Ratum op bezoek waren, hadden het mis. Het was de groep cursisten die die dag de beschikking had, over de mooie KNVB- bus!

 Bekijk meer foto's van dit symposium.....

 

NL_kaart_winterswijk

word-wcl-donateur

wcl_fotoalbums

Agenda WCL

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Een nieuwe kijk op oude bossen   Bossen van Winterswijk   Kippenhokken project   Visie WCL 2015-2025
.