Get Adobe Flash player


WCL_Cultuurhistorie_R WCL_Samenwerken_R WCL_Leefbaarheid_R WCL_Nartuur_Landschap_R WCL_Land_Tuinbouw_R WCL_Recreatie_Toerisme_R

WCL   |   ANBI Verklaring   |   Bestuur   |   Historie   |   Contact

Green Deal aanvraag voor maaiselWethouder Gert-Jan te Gronde heeft als voorzitter van de Stichting Waardevol Cultuurlandschap Winterswijk (WCL) op donderdagmiddag 11 oktober samen met 15 andere voorzitters de openingshandeling verricht van de aanvraag voor de Green Deal Maaisel.

Deze handeling vond plaats in de Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp en werd georganiseerd door een landelijk kernteam: Circulaire Terreinbeheer. De Green Deal Maaisel is bedoeld om maaisel weer te mogen gebruiken als bodemverbeteraar. Natuurlijke reststoffen dienen weer beschouwd te worden als reststoffen met waarde (natuurlijk kapitaal). In Winterswijk gaat een proef lopen om maaisel samen met andere organische reststoffen om te zetten in wormenhumus. Dit gebeurt door compostwormen. Dit afbraakproces is niet nieuw, al 600 miljoen jaar zet de compostworm natuurlijk afval om in vruchtbare humus. Deze proef is een onderdeel van een groter bodemproject “Bouwen aan een betere bodem”. WCL werkt hierbij samen met het Nieuw-Zeelandse bedrijf MyNoke. Dit is de grootste wormencomposteerbedrijf ter wereld. Andere partners in het bodemproject zijn Wageningen UR, Hogeschool Van Hall Larenstein , Nutrienten Management Instituut (NMI) en Groeikracht BV.

Tijdens de startbijeenkomst werd door de voorzitters een huis van karton gebouwd. Dit karton is gemaakt van maaisel en staat symbolisch voor een nieuw tijdperk voor wat betreft het gebruik van maaisel.

 Download hier het magazine Waarde van Maaisel

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer A. Schoemaker , bij voorkeur via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NL_kaart_winterswijk

word-wcl-donateur

wcl_fotoalbums

Agenda WCL

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Een nieuwe kijk op oude bossen   Bossen van Winterswijk   Kippenhokken project   Visie WCL 2015-2025
.