WCL Winterswijk

Waardevol Cultuurlandschap

Thema

Recreatie en Toerisme

In de verblijfsrecreatie in Winterswijk bieden 240 enthousiaste ondernemers een variatie aan overnachtingsmogelijkheden, van campings, B&B’s en  groepsaccommodaties tot bungalowparken, hotels en vakantiehuizen. De sector bestaat voor het overgrote deel uit lokale ondernemers met gastheerschap en het bieden van kwaliteit als drijfveer.

In de branche werken 1750 mensen, 40 procent meer dan vijf jaar geleden. De groei in deze sector in Winterswijk uit zich vooral in kwaliteit en diversiteit van het aanbod. De besteding van de verblijfsgasten bedroeg in 2022 43,9 miljoen euro.

De combinatie Nationaal Landschap, bruisend winkelcentrum, beroemde warenmarkt en de aanwezigheid van relevante verblijfsaccommodaties maakt Winterswijk een belangrijke toeristische bestemming in de Achterhoek.   

Voor gezinnen is de belangrijkste reden om voor Winterswijk te kiezen de verblijfsaccommodatie, voor families, groepen en stellen zijn de fijne  fietsmogelijkheden een belangrijke motivatie. De natuur, in combinatie met de Achterhoekse vriendelijkheid en gastvrijheid spelen een grote rol.

Het uitstekende fietsknooppuntensysteem en wandelkeuzenetwerk In Winterswijk zijn beide onderdeel van een Achterhoekbreed routesysteem. Van de bezoekers geeft 89 procent aan bij voorkeur over verharde of geasfalteerde paden te gaan.
Behoud en onderhoud van de aanwezige infrastructuur is essentieel. 

De kracht van het buitengebied behouden en versterken, natuurgebieden toegankelijk houden en het zichtbaar maken van bijzondere locaties is van groot belang voor toerisme en recreatie in Winterswijk. De aanwezigheid van dagrecreatie in de vorm van theetuinen, landwinkels, producenten van streekproducten en pauzeplekken zijn een essentieel onderdeel van de beleving van Nationaal Landschap Winterswijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp van WCL Winterswijk? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer! Of bekijk de website van 100% Winterswijk.

Updates in recreatie en toerisme

Geen updates gevonden